Kinderdagverblijf Het Troonkasteel in Tiel

Kinderopvang Het Kasteeltje - Kinderdagverblijf Tiel

Kinderdagverblijf het Troonkasteel is gevestigd in het naastgelegen pand bij de Regenboog school op de Meester Rinkstraat 17. De locatie ligt centraal in Tiel-oost. Op maandag 4 januari openen we onze deuren

Het unieke concept van deze locatie is "Groene vingers". In onze heerlijke tuin wordt een moestuin aangelegd. Samen met de kinderen gaan we hier groente en fruit zaaien, onderhouden, oogsten, koken en natuurlijk opeten!

Wij werken met verticale groepen. Dit houdt in dat kinderen van alle leeftijdscategorieën (0-4 jaar) op een groep worden opgevangen. 

Interesse? Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek en een rondleiding. 

Welkom bij kinderdagverblijf het Troonkasteel 

Kinderdagverblijf Tiel met moestuin

Concept Groene vingers

Het Troonkasteel is specifiek gericht op het bieden van gezonde kinderopvang. We hanteren hier het concept "Groene vingers". Onze tuin wordt volledig omgetoverd tot een natuurlijke omgeving met fruitbomen, natuurlijke speelmaterialen en een groot aangelegde moestuin, waarin wij samen met de kinderen allerlei verschillende soorten groenten en fruit kunnen zaaien, onderhouden, oogsten, koken en natuurlijk lekker opeten! 

Het filmpje mogen we ter voorbeeld gebruiken van Smakelijkemoestuinen.nl.

Wist je dat kinderen met een moestuin vanzelf gezonder gaan eten? We weten dat naar buiten gaan voor kinderen héél belangrijk is en dat een groene omgeving gezond voor ze is. Nog meer voordelen van een moestuin voor kinderen op een rij:

  • Met een moestuin leren kinderen hoe alles groeit.
  • Kinderen leren voedsel waarderen.
  • Kinderen met een moestuin eten meer groenten.
  • Kinderen met een moestuin ontwikkelen respect voor de natuur.
  • Kinderen leren verantwoording dragen in de moestuin.
  • Kinderen met een moestuin zijn aardiger voor elkaar.
  • Kinderen met een moestuin proeven en eten eerder en meer groenten.

Het concept "Groene vingers" komt ook op een spelende manier terug in de activiteiten.

Hiernaast bieden wij voeding aan binnen de schijf van vijf, hiermee kunnen we lekker gevarieerd en gezond eten en drinken. Ook zorgen wij ervoor dat we minimaal 2 uur per dag buiten zijn met de kinderen, waar ze lekker kunnen ontdekken, in welke weersomstandigheid dan ook. 

In de binnenruimte kunnen de kinderen hun ontwikkeling op diverse gebieden bevorderen met de verschillende speel mogelijkheden. Er is bijvoorbeeld een bouwhoek te vinden met daarin zowel blokken als duplo om de motoriek te stimuleren, een huishoek met poppenmaterialen en een keukentje om allerlei rollenspellen te kunnen toepassen en voor de oudere kinderen is er een uitgebreid assortiment aan educatief spelmateriaal aanwezig waarbij ze alleen of samen worden gestimuleerd op cognitief gebied.

Voor de baby's is er een speciale babyhoek, waarbij de baby's (samen met de leidster) op ontdekking kunnen gaan. In deze hoek zijn bijvoorbeeld knuffels en geluidspelletjes te vinden.

Ook kunnen de baby's genieten van heerlijke baby massages die regelmatig worden gegeven en wordt het spel met allerlei leeftijden bevorderd door ze regelmatig te betrekken bij de grotere kinderen op de groep. 

Kinderdagverblijf het Troonkasteel beschikt over een mooie buitenruimte waarbij veel gebruikt is gemaakt van natuurlijke materialen met klim mogelijkheden en diverse speelmogelijkheden om de grote en kleine motoriek te oefenen,  maar ook met speelgoed zoals fietsen, hoepels en stoepkrijt.

Ook voor de baby's is er een buitenruimte ingericht, zodat ook zij dagelijks lekker naar buiten kunnen en  kunnen spelen en ontwikkelen in de gezonde buitenlucht.

Er wordt gewerkt met het VVE programma van Uk en Puk. Maandelijks hebben we een thema waaruit we activiteiten doen. Bijvoorbeeld; ‘’Oef, wat warm’’ & ‘’Reuzen en kabouters’’. Bij deze thema’s doen we elke dag minimaal één activiteit, wekelijks een knutsel en extra activiteiten voor de kinderen van 3 jaar en ouder.

Veelal gebeurt dit buiten, in de kring of aan tafel maar het kan ook zijn dat we hiervoor lekker op pad gaan met de bolderwagen, het looptouw of de auto. Het is natuurlijk niet verplicht voor de kinderen om hieraan mee te doen.  

Zo knutselen we bijvoorbeeld bladeren egels bij het thema "Knuffels", maken we fruitspiesjes bij het thema "eet smakelijk" en doen we een kabouter speurtocht bij het thema “reuzen en kabouters”. 

Dit kinderdagverblijf is gelegen aan de Mr. Rinkstraat 17 in Tiel. Wij mogen op kinderdagverblijf het Troonkasteel 12 kinderen ontvangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar op de groep genaamd: De Troonzaal. 

Hieronder zie je enkele impressies van onze buitenruimte, inclusief fruitbomen en moestuin en afbeeldingen van onze binnenruimte.

Wat mag u van ons verwachten?

Wij willen als kinderopvang kwaliteit leveren en deze blijven waarborgen. Ons beleid is continu in ontwikkeling. Stilstand is achteruitgang. Samen met u als ouder kijken we steeds naar wat het beste is voor uw kind. Onze kennis blijven we vernieuwen en we zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de kinderopvang. ‘Alleen het allerbeste is goed genoeg voor onze kinderen’!

Onze kinderdagverblijven werken met de Uk en Puk methode. Deze is speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. Spelen staat centraal in Uk en Puk, want door spel ontdekken en groeien kinderen. Met de Uk en Puk activiteiten leren baby’s, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden door actief bezig te zijn en lekker te spelen. 

Het Sprookjeskasteel is een kleinschalige opvang waar aandacht voor elkaar centraal staat. Goed persoonlijk contact tussen de leidsters en ouders vinden wij erg belangrijk binnen onze organisatie. Dit realiseren wij natuurlijk bij breng en haal momenten van het kind en via onze app Konnect, een digitale ouderportaal / app, bent u de gehele dag verbonden met de groepen en met uw kind. 

Kinderdagverblijf Tiel - spelen
Vriendenvoordeel bij Kinderopvang Het Kasteeltje in Tiel
Kinderdagverblijf Tiel - spelend leren
Kinderdagverblijf Tiel - Gezond tussendoortje

Adres Het Troonkasteel

Meester Rinkstraat 17
4005 VH Tiel
Tel: 0344 - 655 554
info@hetkasteeltjetiel.nl

Wat zeggen ouders over kinderopvang het Kasteeltje?

Bellen

Contact via Whatsapp

Rondleiding aanvragen

Andere vraag