Kinderdagverblijf het Kasteeltje in Tiel

Kinderopvang Het Kasteeltje - Kinderdagverblijf Tiel

Kinderdagverblijf Het Kasteeltje is een ruim kinderdagverblijf in een prachtig omgeving tegen het centrum van Tiel, met ruime gelegenheid om te parkeren.

De locatie beschikt over 2 groepen en een buitenspeelplaats. Wij werken met verticale groepen. Dit houdt in dat kinderen van alle leeftijdscategorieën (0-4 jaar) op een groep worden opgevangen. 

  • Ridderzaal – Deze groep biedt ruimte aan 10 kinderen in de leeftijd van 1 t/m 4 jaar.
  • Oranjezaal – Deze groep biedt ruimte aan 12 kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar. 

Mocht u willen kennismaken met ons kinderdagverblijf, dan geven wij u graag een rondleiding onder het genot van een kopje thee of koffie!

Welkom bij Kinderdagverblijf Het Kasteeltje

Dit kinderdagverblijf is gelegen aan de Voor de Kijkuit in Tiel. Wij mogen op kinderdagverblijf het Sprookjeskasteel 22 kinderen ontvangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Deze kinderen zijn verdeeld over 2 groepen:

  1. ‘’De Ridderzaal (0 t/m 4 jaar) en
  2. ‘’De Oranjezaal (1 t/m 4 jaar)".

Hier kunnen kinderen hun ontwikkeling op diverse gebieden bevorderen bij de verschillende speel mogelijkheden. 

Op de Oranjezaal is de groep net wat uitdagender ingericht vanwege de leeftijdsdoelgroep. Zo hebben wij een mooi klimtoestel met glijbaan, een keukenhoek, een autohoek, een kast met allerlei puzzels en andere educatieve speelmaterialen.

Op de Ridderzaal is er een speciaal ingerichte babyhoek, waar de kleintjes even heerlijk op zichzelf kunnen spelen. Deze is voorzien van een box, allerlei knuffel- en geluidsspeeltjes, een speelmobiel en een heerlijk kleed waar zij zich op voort kunnen bewegen.
Voor de oudere kinderen zijn ook op deze groep meerdere hoeken ingericht; een huishoek, een autohoek, een kast met allerlei educatief speelmateriaal zoals; een treinbaan, puzzels, boekjes etc.

Kinderdagverblijf het Kasteeltje beschikt over een mooie buitenruimte met veel klimmogelijkheden en diverse speelmogelijkheden om de grove motoriek te stimuleren zoals fietsen, hoepels en klossen.

En voor de fijnere motoriek kunnen zij heerlijk kleuren met stoepkrijt. Tijdens de zomerperiode worden er ook allerlei mogelijkheden tot spel aangeboden met water; zoals de watertafel, de sproeier en een heerlijk voetenbadje waar er verkoeling wordt geboden.

Ook voor de baby's is er een apart hoekje ingericht met een kleed waar zij zich fijn kunnen voortbewegen. Wanneer het weer het toelaat worden zij ook goed aangekleed om mee te genieten van de frisse lucht.

Er wordt gewerkt met het VVE programma; ‘’Uk en Puk’’. Maandelijks hebben we een thema waarbij er allerlei activiteiten aan bod komen. Bijvoorbeeld het thema ‘’Oef, wat warm’’ of ‘’Reuzen en kabouters’’. Bij deze thema’s doen wij elke dag minimaal één activiteit, wekelijks maken we een knutsel en worden er extra activiteiten aangeboden voor de kinderen van 3 jaar en ouder.

Veelal vind dit plaats in de kring, aan tafel of buiten, maar het kan ook zijn dat we hiervoor lekker op pad gaan met de bolderwagen.Het is uiteraard niet verplicht voor de kinderen om hieraan mee te doen.  

Zo knutselen we bijvoorbeeld een schooltas bij het thema "welkom Puk", maken we fruitspiesjes bij het thema "eet smakelijk" en doen we een kabouter speurtocht bij het thema “reuzen en kabouters”. 

Wat mag u van ons verwachten?

Wij willen als kinderopvang kwaliteit leveren en deze blijven waarborgen. Ons beleid is continu in ontwikkeling. Stilstand is achteruitgang. Samen met u als ouder kijken we steeds naar wat het beste is voor uw kind. Onze kennis blijven we vernieuwen en we zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de kinderopvang. ‘Alleen het allerbeste is goed genoeg voor onze kinderen’!

Onze kinderdagverblijven werken met de Uk en Puk methode. Deze is speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. Spelen staat centraal in Uk en Puk, want door spel ontdekken en groeien kinderen. Met de Uk en Puk activiteiten leren baby’s, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden door actief bezig te zijn en lekker te spelen. 

Het Kasteeltje is een kleinschalige opvang waar aandacht voor elkaar centraal staat. Goed persoonlijk contact tussen de leidsters en ouders vinden wij erg belangrijk binnen onze organisatie. Dit realiseren wij natuurlijk bij breng en haal momenten van het kind en via onze app Konnect, een digitale ouderportaal / app, bent u de gehele dag verbonden met de groepen en met uw kind. 

kinderdagverblijf het Kasteeltje Tiel
kinderdagverblijf het Kasteeltje Tiel
Kinderdagverblijf Het Kasteeltje Tiel
kinderdagverblijf het Kasteeltje Tiel
Kinderdagverblijf Het Kasteeltje Tiel

Even voorstellen....

Janneke

Leidinggevende
Mijn naam is Janneke en ik woon in Hedel, een dorpje nabij ’s-Hertogenbosch.
Ik ben getrouwd met Laurence en wij zijn trotse ouders van onze dochter Lieke.
Ruim 10 jaar ben ik werkzaam geweest in de kinderopvang op zowel kinderdagverblijf als
buitenschoolse opvang.
Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan, werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging.
Ik heb daarom ook bewust de keuze gemaakt om de switch te maken van de groep naar kantoor.
Sinds juni 2020 ben ik dan ook de nieuwe leidinggevende van het Kasteeltje. Uiteraard vind ik het ontzettend leuk als ik zo nu en dan een keertje bij spring op de groep en heerlijk kan genieten van het enthousiasme wat kinderen je kunnen geven.
In mijn vrije tijd ging ik voor de geboorte van onze dochter graag jaarlijks op vakantie naar het
zonnige Curaçao, houd ik van een lekker hapje eten en vind ik het gezellig om te gaan winkelen en
te genieten van ons fijne plekje thuis.

Jessica

Mijn naam is Jessica, ik ben getrouwd met Bas en samen hebben wij 3 dochters. In december 2005 ben ik begonnen als stagiaire, en in juni 2006 na het behalen van mijn diploma ben ik als vaste kracht bij het Kasteeltje komen werken. Dit doe ik nog altijd met heel veel liefde en
plezier! Ik heb voor dit werk gekozen omdat ik gek ben op kinderen en om de kinderen wat te leren.
Het mooiste vind ik dat je kinderen ziet opgroeien vanaf het begin van hun leven en ze van een rups
een mooie vlinder ziet worden. Om daar aan bij te mogen dragen is prachtig. De liefde die je van de kinderen terug krijgt is geweldig!
In mijn vrije tijd onderneem ik samen met mijn gezin leuke uitjes en activiteiten.

Manon

Mijn naam is Manon en ik woon in Wadenoijen met mijn vriend en onze twee hondjes. Ik ben al
enige tijd werkzaam als leidster op Het Kasteeltje. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Ik vind het
geweldig om met kinderen te werken! Het mooiste is dat je kinderen mag begeleiden van baby tot
peuter en dat je deel uit mag maken van deze groei in hun leven. Ik vind het belangrijk dat kinderen
zich veilig en op hun gemak voelen.
Plezier maken staat bij mij bovenaan! Mijn hobby’s zijn lezen, films kijken en leuke dingen doen met
vrienden.

Nikki

Mijn naam is Nikki en ik ben getrouwd met Mathijs en samen hebben wij 1 zoontje en 1 dochter. In mijn vrije tijd ga ik graag met het gezin op pad. Naar de kinderboerderij of zwemmen. In juni 2020 ben ik afgestudeerd van de opleiding pedagogiek en sinds mei 2021 ben ik werkzaam bij Het Kasteeltje. Het mooiste wat er is, is om een aandeel te hebben om kinderen te laten opgroeien tot zelfstandige zelfredzame individuen. Ik hou ervan om met de allerkleinste te knuffelen en de fles te geven, maar ook om met de grotere kinderen samen activiteiten te ondernemen. Humor gebruiken in het werken met kinderen is wat ik graag doe. Samen lachen en grapjes maken!

Tessa

Mijn naam is Tessa en ik woon samen met mijn vriend in Tiel en ik ben sinds 2018 werkzaam bij
Het Kasteeltje, Op het kinderdagverblijf ben ik ook te vinden als stagebegeleider, ik begeleid dan
ook met plezier de stagaires en ik vind het mooi dat ik ze mag begeleiden in het geen wat ik zo
graag doe... werken met de kinderen!
Het mooiste van mijn werk vind ik dat ik mag meemaken en bijdragen aan het opgroeien van ieder kind. Elke dag ontvang ik de kinderen met plezier en sluit ik de dag af met een voldaan gevoel. Zo heeft niet alleen het kind, maar heb ook ik een fijne dag gehad. Waar ik nog steeds erg enthousiast over ben is dat ik in 2021 ben genomineerd voor, Pedagogisch
medewerker van het jaar. Ik heb ontzettend veel plezier gehad met collega's en ben gevraagd voor
interviews en promotiefilmpjes. We zijn die avond met een tweede plek naar huis gegaan, maar ik
ben zeker een ervaring rijker!
Buiten mijn werk om vind ik het gezellig om er op uit te gaan. Zijnde even de stad in of ergens lekker lunchen.

Adres

Voor de Kijkuit 32
4001 HH Tiel
Tel: 0344 - 655 554
info@hetkasteeltjetiel.nl

Wat zeggen ouders over kinderopvang het Kasteeltje?

Bellen

Contact via Whatsapp

Rondleiding aanvragen

Andere vraag