Buitenschoolse opvang De Troonkamer in Tiel

Kinderopvang Het Kasteeltje - BSO Tiel

BSO de Troonkamer in Tiel biedt tijdens schooldagen naschoolse opvang in het naastgelegen pand bij de Regenboog school op de Meester Rinkstraat 17. De locatie ligt centraal in Tiel-oost.

Het unieke concept van deze locatie is "Groene vingers". In onze heerlijke tuin wordt een moestuin aangelegd. Samen met de kinderen gaan we hier groente en fruit zaaien, onderhouden, oogsten, koken en natuurlijk opeten!

Het is een gezellig, huiselijke BSO, waar voldoende ruimte is om fijn te spelen in verschillende hoeken. Kinderen kunnen hun creativiteit kwijt met de vele knutselspullen en er is een ruime keus in spellen. Ook heeft de Troonkamer een grote buitenspeelruimte met verschillende speeltoestellen.

Mocht u willen kennismaken met onze BSO in Tiel, dan geven wij graag een rondleiding onder het genot van een kopje thee of koffie!

Op dit moment halen wij de kinderen voor BSO De Troonkamer uit school op de volgende scholen:

 • Achtbaan
 • Dagobert
 • PWA Centrum
 • Regenboog

Zit je kind op een andere school dan is dit ook mogelijk!

kinderdagverblijf het Kasteeltje Tiel

Concept Groene vingers

De Troonkamer is specifiek gericht op het bieden van gezonde kinderopvang. We hanteren hier het concept "Groene vingers". Onze tuin wordt volledig omgetoverd tot een natuurlijke omgeving met fruitbomen, natuurlijke speelmaterialen en een groot aangelegde moestuin, waarin wij samen met de kinderen allerlei verschillende soorten groenten en fruit kunnen zaaien, onderhouden, oogsten, koken en natuurlijk lekker opeten! 

Wist je dat kinderen met een moestuin vanzelf gezonder gaan eten? We weten dat naar buiten gaan voor kinderen héél belangrijk is en dat een groene omgeving gezond voor ze is. Nog meer voordelen van een moestuin voor kinderen op een rij:

 • Met een moestuin leren kinderen hoe alles groeit.
 • Kinderen leren voedsel waarderen.
 • Kinderen met een moestuin eten meer groenten.
 • Kinderen met een moestuin ontwikkelen respect voor de natuur.
 • Kinderen leren verantwoording dragen in de moestuin.
 • Kinderen met een moestuin zijn aardiger voor elkaar.
 • Kinderen met een moestuin proeven en eten eerder en meer groenten.

Het concept "Groene vingers" komt ook op een spelende manier terug in de activiteiten.

Hiernaast bieden wij voeding aan binnen de schijf van vijf, hiermee kunnen we lekker gevarieerd en gezond eten en drinken. Ook zorgen wij ervoor dat we minimaal 2 uur per dag buiten zijn met de kinderen, waar ze lekker kunnen ontdekken, in welke weersomstandigheid dan ook. 

In de binnenruimte kunnen de kinderen hun ontwikkeling op diverse gebieden bevorderen met de verschillende speel mogelijkheden. Kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten gaan bij de verschillende speelmogelijkheden. Er is bijvoorbeeld een speciaal knutselatelier ingericht, met daarin een uitgebreid assortiment aan knutselmateriaal en kosteloos materiaal. Daarnaast hebben wij op de groep een lekkere chill bank waarop boekjes kunnen worden gelezen voor jong en oud, een hoek waar er koks en kokkinnen kunnen koken voor de kinderen die in het restaurant komen eten en drinken, een grote spellenkast met leuke en leerzame spellen en puzzels die zowel alleen als samen kunnen worden gespeeld en een speciale huiswerkhoek waar elke dag na school (met een beetje hulp) huiswerk kan worden gemaakt.

Wij beschikken over een mooie buitenruimte met klim gelegenheden en mogelijkheden tot het spelen van toernooitjes van bijvoorbeeld voetbal, hockey of springtouwen.

Elke maand staat er een nieuw thema centraal, waarbij er verschillende activiteiten worden aangeboden. Dit gaat van ‘’hip holland hip’’ tot ‘’zig zag door de zoo’’. Bij deze thema’s doen we elke dag een activiteit, wekelijks een knutsel en een extra activiteit voor de kinderen van 7 jaar en ouder. Het is natuurlijk niet verplicht om hieraan mee te doen.

Zo knutselen we bijvoorbeeld pennenbakjes voor het thema “back to school”, bakken we gekleurde cakejes bij het thema “alle kleuren van de regenboog” en doen we een speurtocht bij het thema “Herfst”. 

In de vakanties bieden wij opvang voor de hele dag en hebben we een leuk vakantieprogramma. Hierin wordt er elke week een uitje, een knutselochtend of middag, een bakactiviteit en natuurlijk leuke spellen gepland.

Kortom; het is pas feest als je bij BSO de Troonkamer bent geweest!

Wat mag u van ons verwachten?

Wij willen als kinderopvang kwaliteit leveren en deze blijven waarborgen. Ons beleid is continu in ontwikkeling. Stilstand is achteruitgang. Samen met u als ouder kijken we steeds naar wat het beste is voor uw kind. Onze kennis blijven we vernieuwen en we zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de kinderopvang. ‘Alleen het allerbeste is goed genoeg voor onze kinderen’!

Dagindeling BSO Opvang
Zodra de kinderen zijn gearriveerd krijgen ze fruit en drinken. Er wordt aan de hand van wisselende thema’s activiteiten aangeboden. Dit kunnen spelletjes in de groep zijn, knutselactiviteiten en buitenspelen, de kinderen zijn vrij om hieraan mee te doen en er is mogelijkheid tot vrij spel. Er is uitdagend spelmateriaal aanwezig. Om 16.30 uur kunnen ze iets drinken en een koekje eten. Tijdens de schoolvakanties wordt er om 10.00 uur fruit gegeten en om 12.30 uur een broodmaaltijd verzorgd. Eten en drinken zit bij de prijs inbegrepen. Tijdens de schoolvakanties worden er door de leidsters speciale vakantieactiviteiten aangeboden, zodat het voor de kinderen ook echt vakantie is.

Ophalen/Vervoer
De kinderen worden lopend of met de auto opgehaald van school door medewerkers van Het Kasteeltje. Deze medewerkers kunnen leidsters van de BSO zijn, maar ook ondersteunend personeel zijn. Wel is het belangrijk dat kinderen altijd door deze personen opgehaald worden. Soms worden de kinderen door een taxi opgehaald, maar dan houden we u op de hoogte. Wij dragen altijd een herkenbare bodywarmer.

De Troonkamer is een kleinschalig opvang waar aandacht voor elkaar centraal staat. Goed persoonlijk contact tussen de leidsters en ouders vinden wij erg belangrijk binnen onze organisatie. Dit realiseren wij natuurlijk bij breng en haal momenten van het kind en via onze app Konnect, een digitale ouderportaal / app, bent u de gehele dag verbonden met de groepen en met uw kind. 

BSO Tiel - Het Kasteeltje
BSO Tiel - Het Kasteeltje
BSO Tiel - Het Kasteeltje
BSO Tiel - Het Kasteeltje
BSO Tiel - Het Kasteeltje

Even voorstellen....

Janneke

Leidinggevende
Mijn naam is Janneke en ik woon in Hedel, een dorpje nabij ’s-Hertogenbosch.
Ik ben getrouwd met Laurence en wij zijn trotse ouders van onze dochter Lieke.
Ruim 10 jaar ben ik werkzaam geweest in de kinderopvang op zowel kinderdagverblijf als
buitenschoolse opvang.
Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan, werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging.
Ik heb daarom ook bewust de keuze gemaakt om de switch te maken van de groep naar kantoor.
Sinds juni 2020 ben ik dan ook de nieuwe leidinggevende van het Kasteeltje. Uiteraard vind ik het ontzettend leuk als ik zo nu en dan een keertje bij spring op de groep en heerlijk kan genieten van het enthousiasme wat kinderen je kunnen geven.
In mijn vrije tijd ging ik voor de geboorte van onze dochter graag jaarlijks op vakantie naar het
zonnige Curaçao, houd ik van een lekker hapje eten en vind ik het gezellig om te gaan winkelen en
te genieten van ons fijne plekje thuis.

Kinderopvang Het Kasteeltje in Tiel - VSO - BSO - Kinderdagverblijf

Bonny

Ik kom oorspronkelijk uit Maastricht en woon sinds eind 2022 in Wadenoijen. Hier woon ik samen met mijn vriend en zijn 2 kinderen en mijn poes. Ik houd van uitgaan en leuke dingen doen zoals bowlen , karten enz., maar vind het ook heerlijk om knus op de bank een filmpje te kijken of bordspelletjes te doen. Ik heb altijd in de zorg gewerkt, omdat ik graag klaar sta voor iedereen en ik van alle verschillende contacten houd: jong, oud, gehandicapt, je kunt overal van leren en het voelt goed als je ze kunt helpen. Het is wel al lang geleden dat ik in de kinderopvang heb gewerkt, maar ik ben zeer enthousiast en blij dat ik toch weer het werk mag gaan doen waar ook mijn hart ligt!

Farida

Ik ben Farida en woon samen met mijn vriend in Tiel. Samen hebben we een hond en een konijn als huisdier. Mijn hobby's zijn tekenen en longboarden. Ook houd ik erg veel van reizen, het liefst reis ik buiten Europa.
Na mijn opleiding als pedagogisch medewerker ben ik gaan werken op de peuterspeelzaal. Dat vond ik erg leuk om te doen, maar ik wilde dichterbij huis gaan werken en zo kwam ik terecht bij het Kasteeltje. Begin Augustus 2020 ben ik begonnen bij BSO de schatkamer en ben ik ook iedere ochtend op de voorschoolse opvang.
We hebben al veel gezellige dagen achter de rug en ik heb het erg naar mijn zin. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken en om ze uit te dagen. Ook vind ik het leuk om te zien hoe ze op groeien en ontwikkelen. 

Adres

Meester Rinkstraat 17
4005 VH Tiel
Tel: 0344 - 655 554
info@hetkasteeltjetiel.nl

Kinderdagverblijf Tiel - Kinderopvang Tiel

Kinderdagverblijven

3 ruime kinderdagverblijf locaties in Tiel.

voorschoolse opvang vso tiel

Voorschoolse opvang

1 voorschoolse opvang locatie in Tiel.

Buitenschoolse opvang Tiel

Buitenschoolse opvang

2 huiselijk en gezellige locaties in Tiel.

Wat zeggen ouders over kinderopvang het Kasteeltje?

Bellen

Contact via Whatsapp

Rondleiding aanvragen

Andere vraag