Peuterarrangement op Kinderdagverblijf het Sprookjeskasteel in Tiel

Kinderdagverblijf Het Sprookjeskasteel Tiel

Het Peuterarrangement wordt aangeboden op Kinderdagverblijf het Sprookjeskasteel. Dit is een ruim kinderdagverblijf in een prachtige omgeving, gelegen tegen het centrum van Tiel

Dit arrangement is alleen voor de peuteropvang, niet voor de reguliere opvang op het kinderdagverblijf.  

Het is mogelijk om met een minimale afname van twee dagdelen een 40-weken pakket af te nemen op basis van vaste breng- en haaltijden. 08.30-12.30 uur (ochtend) en 12.30-16.30 uur (middag).
Het is niet mogelijk om met dit pakket vervroegde (vanaf 07.00 uur) of verlengde opvang (tot 18.00 uur) af te nemen.
De breng- en haaltijden staan daarin dus vast en dienen dus te worden gehanteerd door ouder(s)/verzorger(s).

Wanneer u gebruik maakt van dit 40-weken pakket, kunt u geen gebruik maken van de opvang tijdens vakanties. Uiteraard is het wel mogelijk om een extra aanvraag te doen in het portaal.

Mocht u willen kennismaken met ons kinderdagverblijf, dan geven wij u graag een rondleiding onder het genot van een kopje thee of koffie!

Welkom bij Het Peuter arrangement "Binnenplein" op Kinderdagverblijf Het Sprookjeskasteel

Dit kinderdagverblijf is gelegen in de Dr. Scheapmanstraat in Tiel. Wij mogen op Kinderdagverblijf het Sprookjeskasteel 40 kinderen ontvangen tussen de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Deze kinderen zijn verdeeld over 3 groepen.

  1. ‘’De Raadzaal’’ (0-4 jaar)
  2. ‘’De Sprookjeszaal’’ (0-4 jaar)
  3. "Binnenplein" (peutergroep 2-4 jaar).

Kinderen in het Peuter arrangement gaan tijdens deze dagdelen mee in het standaard dagritme van het kinderdagverblijf.
Ze eten fruit om 09.30 uur en ook een boterham om 12.00 uur.
Ze gaan mee in het zindelijkheid programma en worden verschoond met de door ons aangeboden luiers van het merk Kruidvat.
Het kind dient dus alleen een tasje met reserve kleding mee te nemen.

Wij trekken dezelfde huis- en beleidsregels door in dit pakket. Ruildagen kunnen niet ingezet worden tijdens de vakantieweken en worden daarom automatisch afgekeurd.
Ruilen is een extra service, het is geen garantie. U kunt ten allen tijden een ruildag aanvragen, deze dient minimaal 2 weken van tevoren te worden aangevraagd.
Ook geldt hierbij dat een ziekte dag niet kan worden ingezet als ruildag.

U betaald maandelijks een vast bedrag, wat is berekend op basis van deze 40 weken. Bijvoorbeeld; 2 dagdelen per week (8 uur) x 40 weken / 12 maanden. Voor meer informatie kunt u ten allen tijden contact opnemen met ons kantoor.

Kinderdagverblijf het Sprookjeskasteel beschikt over een mooie buitenruimte met veel klimmogelijkheden en diverse speelmogelijkheden om de grove motoriek te stimuleren zoals fietsen, hoepels en klossen. En voor de fijnere motoriek kunnen zij heerlijk kleuren met stoepkrijt. Tijdens de zomerperiode worden er ook allerlei mogelijkheden tot spel aangeboden met water; zoals de watertafel, de sproeier en een heerlijk voetenbadje waar er verkoeling wordt geboden.

Er wordt gewerkt met het VVE programma; ‘’Uk en Puk’’. Maandelijks hebben we een thema waarbij er allerlei activiteiten aan bod komen. Bijvoorbeeld het thema ‘’Oef, wat warm’’ of ‘’Reuzen en kabouters’’. Bij deze thema’s doen wij elke dag minimaal één activiteit, wekelijks maken we een knutsel en worden er extra activiteiten aangeboden voor de kinderen van 3 jaar en ouder.

Veelal vind dit plaats in de kring, aan tafel of buiten, maar het kan ook zijn dat we hiervoor lekker op pad gaan met de bolderwagen. Het is uiteraard niet verplicht voor de kinderen om hieraan mee te doen.  

Zo knutselen we bijvoorbeeld een schooltas bij het thema "welkom Puk", maken we fruitspiesjes bij het thema "eet smakelijk" en doen we een kabouter speurtocht bij het thema “reuzen en kabouters”.

Wat mag u van ons verwachten?

Wij willen als kinderopvang kwaliteit leveren en deze blijven waarborgen. Ons beleid is continu in ontwikkeling. Stilstand is achteruitgang. Samen met u als ouder kijken we steeds naar wat het beste is voor uw kind. Onze kennis blijven we vernieuwen en we zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de kinderopvang. ‘Alleen het allerbeste is goed genoeg voor onze kinderen’!

Onze kinderdagverblijven werken met de Uk en Puk methode. Deze is speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. Spelen staat centraal in Uk en Puk, want door spel ontdekken en groeien kinderen. Met de Uk en Puk activiteiten leren baby’s, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden door actief bezig te zijn en lekker te spelen. 

Het Sprookjeskasteel is een kleinschalige opvang waar aandacht voor elkaar centraal staat. Goed persoonlijk contact tussen de leidsters en ouders vinden wij erg belangrijk binnen onze organisatie. Dit realiseren wij natuurlijk bij breng en haal momenten van het kind en via onze app Konnect, een digitale ouderportaal / app, bent u de gehele dag verbonden met de groepen en met uw kind. 

kinderdagverblijf het Kasteeltje Tiel
Kinderdagverblijf Het Sprookjeskasteel Tiel
kinderdagverblijf het Kasteeltje Tiel
Kinderdagverblijf Het Kasteeltje Tiel

Even voorstellen....

Janneke

Leidinggevende
Mijn naam is Janneke en ik woon in Hedel, een dorpje nabij ’s-Hertogenbosch.
Ik ben getrouwd met Laurence en wij zijn trotse ouders van onze dochter Lieke.
Ruim 10 jaar ben ik werkzaam geweest in de kinderopvang op zowel kinderdagverblijf als
buitenschoolse opvang.
Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan, werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging.
Ik heb daarom ook bewust de keuze gemaakt om de switch te maken van de groep naar kantoor.
Sinds juni 2020 ben ik dan ook de nieuwe leidinggevende van het Kasteeltje. Uiteraard vind ik het ontzettend leuk als ik zo nu en dan een keertje bij spring op de groep en heerlijk kan genieten van het enthousiasme wat kinderen je kunnen geven.
In mijn vrije tijd ging ik voor de geboorte van onze dochter graag jaarlijks op vakantie naar het
zonnige Curaçao, houd ik van een lekker hapje eten en vind ik het gezellig om te gaan winkelen en
te genieten van ons fijne plekje thuis

Lotte

Mijn naam is Lotte en ik woon met mijn vriend in Beneden-Leeuwen.
Ik vind het super leuk om met kinderen te werken omdat ik graag wil bijdragen aan de ontwikkelingen en het plezier dat de kinderen hebben bij een opvang. Ik doe graag leuke activiteiten zoals spelletjes, bewegen, bakken en knutselen. Ik werk graag met verschillende leeftijden omdat ik daar veel inspiratie van krijg. Ik werk graag bij het Kasteeltje omdat hier de kwaliteit aan de kinderen geboden wordt waar ik helemaal achter sta.

Adres

Dr.Schaepmanstraat 9
4001 CV Tiel
Tel: 0344 - 655 554
info@hetkasteeltjetiel.nl

Wat zeggen ouders over kinderopvang het Kasteeltje?

Bellen

Contact via Whatsapp

Rondleiding aanvragen

Andere vraag