Kinderdagverblijf het Sprookjeskasteel in Tiel

Kinderdagverblijf Het Sprookjeskasteel Tiel

Kinderdagverblijf het Sprookjeskasteel is een ruim kinderdagverblijf in een prachtige omgeving, gelegen tegen het centrum van Tiel

Wij werken met verticale groepen. Dit houdt in dat kinderen van alle leeftijdscategorieën (0-4 jaar) op een groep worden opgevangen. 

  • Sprookjeszaal – Deze groep biedt ruimte aan 12 kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar.
  • Raadzaal – Deze groep biedt ruimte aan 12 kinderen in de leeftijd van 1 t/m 4 jaar.
  • Binnenplein - Dit is onze peutergroep en biedt ruimte aan 16 kinderen van 2 t/m 4 jaar.

Mocht u willen kennismaken met ons kinderdagverblijf, dan geven wij u graag een rondleiding onder het genot van een kopje thee of koffie!

Welkom bij Kinderdagverblijf Het Sprookjeskasteel

Dit kinderdagverblijf is gelegen in de Dr. Scheapmanstraat in Tiel. Wij mogen op Kinderdagverblijf het Sprookjeskasteel 40 kinderen ontvangen tussen de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Deze kinderen zijn verdeeld over 3 groepen.

  1. ‘’De Raadzaal’’ (0-4 jaar)
  2. ‘’De Sprookjeszaal’’ (0-4 jaar)
  3. "Binnenplein" (peutergroep 2-4 jaar).

Hier kunnen kinderen hun ontwikkeling op diverse gebieden bevorderen bij de verschillende speel mogelijkheden. Er is bijvoorbeeld een bouwhoek te vinden met daarin zowel blokken als duplo om de motoriek te stimuleren, er kan worden verkleed in de verkleedhoek waar de kinderen zich daarna ook kunnen bekijken voor de spiegel (dit is erg goed voor het vormen van een eigen ik) en voor de oudere kinderen is er een uitgebreid assortiment aan educatief spelmateriaal aanwezig, waarbij ze alleen of samen worden gestimuleerd op cognitief gebied.

Voor de baby's is er een speciale babyruimte waarbij de baby's (samen met de leidster) op ontdekking kunnen gaan. In deze hoek zijn bijvoorbeeld knuffels en geluidspelletjes te vinden.Ook kunnen de baby's genieten in de heerlijke hangwieg, lekker spelen in de box en tegelijkertijd naar buiten kijken en kunnen ze bij de andere kinderen komen zitten in de schommelstoel.

Kinderdagverblijf het Sprookjeskasteel beschikt over een mooie buitenruimte met veel klimmogelijkheden en diverse speelmogelijkheden om de grove motoriek te stimuleren zoals fietsen, hoepels en klossen. En voor de fijnere motoriek kunnen zij heerlijk kleuren met stoepkrijt. Tijdens de zomerperiode worden er ook allerlei mogelijkheden tot spel aangeboden met water; zoals de watertafel, de sproeier en een heerlijk voetenbadje waar er verkoeling wordt geboden.

Ook voor de baby's is er een buitenruimte ingericht met een kleed waar zij zich fijn kunnen voortbewegen. Wanneer het weer het toelaat, worden zij ook goed aangekleed om mee te genieten van de frisse lucht.

Er wordt gewerkt met het VVE programma; ‘’Uk en Puk’’. Maandelijks hebben we een thema waarbij er allerlei activiteiten aan bod komen. Bijvoorbeeld het thema ‘’Oef, wat warm’’ of ‘’Reuzen en kabouters’’. Bij deze thema’s doen wij elke dag minimaal één activiteit, wekelijks maken we een knutsel en worden er extra activiteiten aangeboden voor de kinderen van 3 jaar en ouder.

Veelal vind dit plaats in de kring, aan tafel of buiten, maar het kan ook zijn dat we hiervoor lekker op pad gaan met de bolderwagen. Het is uiteraard niet verplicht voor de kinderen om hieraan mee te doen.  

Zo knutselen we bijvoorbeeld een schooltas bij het thema "welkom Puk", maken we fruitspiesjes bij het thema "eet smakelijk" en doen we een kabouter speurtocht bij het thema “reuzen en kabouters”.

Wat mag u van ons verwachten?

Wij willen als kinderopvang kwaliteit leveren en deze blijven waarborgen. Ons beleid is continu in ontwikkeling. Stilstand is achteruitgang. Samen met u als ouder kijken we steeds naar wat het beste is voor uw kind. Onze kennis blijven we vernieuwen en we zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de kinderopvang. ‘Alleen het allerbeste is goed genoeg voor onze kinderen’!

Onze kinderdagverblijven werken met de Uk en Puk methode. Deze is speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. Spelen staat centraal in Uk en Puk, want door spel ontdekken en groeien kinderen. Met de Uk en Puk activiteiten leren baby’s, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden door actief bezig te zijn en lekker te spelen. 

Het Sprookjeskasteel is een kleinschalige opvang waar aandacht voor elkaar centraal staat. Goed persoonlijk contact tussen de leidsters en ouders vinden wij erg belangrijk binnen onze organisatie. Dit realiseren wij natuurlijk bij breng en haal momenten van het kind en via onze app Konnect, een digitale ouderportaal / app, bent u de gehele dag verbonden met de groepen en met uw kind. 

Kinderdagverblijf Het Sprookjeskasteel Tiel
Kinderdagverblijf Het Sprookjeskasteel Tiel
Kinderdagverblijf Het Sprookjeskasteel Tiel
Kinderdagverblijf Het Kasteeltje Tiel

Even voorstellen....

Janneke 

Leidinggevende
Mijn naam is Janneke en ik woon in Hedel, een dorpje nabij ’s-Hertogenbosch.
Ik ben getrouwd met Laurence en wij zijn trotse ouders van onze dochter Lieke.
Ruim 10 jaar ben ik werkzaam geweest in de kinderopvang op zowel kinderdagverblijf als
buitenschoolse opvang.
Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan, werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging.
Ik heb daarom ook bewust de keuze gemaakt om de switch te maken van de groep naar kantoor.
Sinds juni 2020 ben ik dan ook de nieuwe leidinggevende van het Kasteeltje. Uiteraard vind ik het ontzettend leuk als ik zo nu en dan een keertje bij spring op de groep en heerlijk kan genieten van het enthousiasme wat kinderen je kunnen geven.
In mijn vrije tijd ging ik voor de geboorte van onze dochter graag jaarlijks op vakantie naar het
zonnige Curaçao, houd ik van een lekker hapje eten en vind ik het gezellig om te gaan winkelen en
te genieten van ons fijne plekje thuis.

Carina

Mijn naam is Carina en ik woon samen met mijn man in Geldermalsen. Ik heb altijd al met kinderen
willen werken. Als een kleine meid speelde ik al juf en op latere leeftijd begon ik met oppassen. Ik
werk inmiddels alweer ruim 8 jaar in de kinderopvang en sinds 2017 bij Het Kasteeltje. Voornamelijk werkzaam bij het Sprookjeskasteel. Ik werk met veel liefde en passie voor het vak en voor de kinderen. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten. Ik vind het erg bijzonder dat ik de kinderen zie opgroeien en hierin een rol kan spelen. In mijn vrije tijd ga ik graag winkelen of
lekker uit eten.

Kinderopvang Het Kasteeltje in Tiel - VSO - BSO - Kinderdagverblijf

Celine

Mijn naam is Celine en ik woon samen met mijn vriend Lars, dochter Nova en hond in Buren. Ik heb meerdere ervaringen in de kinderopvang. Zowel bij de kleinste als op BSO's. Ik word gelukkig als ik de kinderen zie  genieten op de opvang en ze zich steeds verder ontwikkelen. In mijn vrije tijd doe ik graag dingen met mijn gezin of met familie/vriendin. Hierbij is lekker uit eten favoriet, of shoppen of naar de film gaan. Ook word ik blij van een lange wandeling met de hond. Ik  vind het belangrijk dat er een fijne en veilige sfeer hangt op de groep.

Kelsey

Mijn naam is Kelsey en ik woon nu al een aantal jaar in Tiel samen met mijn vriend en dochtertje.
Ik wist als klein meisje al dat ik later met kinderen wilde werken. Ik begon ook vrij vroeg al met oppassen. Nadat ik de opleiding
pedagogisch medewerker heb gevolgd ben ik een tijdje werkzaam geweest bij de Etos. Toen ik was bevallen toch weer de keuze gemaakt om terug te gaan naar een kinderdagverblijf en ik heb er
geen een dag spijt van gehad. Ik werk met veel plezier bij Het Sprookjeskasteel en zou niks anders meer willen. Elke dag is anders en het leuke vind ik om te zien dat de kinderen met de dag groeien.
De uitdaging die wij ze kunnen bieden en de leuke activiteiten die wij doen maken dit werk zo leuk. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd samen leuke dingen te doen met mijn dochtertje en vriend, maar ik geniet net zo erg als ik de kinderen hier zie en een fijne dag met ze heb gehad

Lotte

Mijn naam is Lotte en ik woon met mijn vriend in Beneden-Leeuwen.
Ik vind het super leuk om met kinderen te werken omdat ik graag wil bijdragen aan de ontwikkelingen en het plezier dat de kinderen hebben bij een opvang. Ik doe graag leuke activiteiten zoals spelletjes, bewegen, bakken en knutselen. Ik werk graag met verschillende leeftijden omdat ik daar veel inspiratie van krijg. Ik werk graag bij het Kasteeltje omdat hier de kwaliteit aan de kinderen geboden wordt waar ik helemaal achter sta.

Sandra

Mijn naam is Sandra, samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Tiel. Na mijn opleiding te
hebben afgerond heb ik een tijdje les gegeven aan een groep vrouwen in de sportschool.
Toch bleef het werk in de kinderopvang trekken. Juist het zien ontwikkelen van de kinderen vind ik
erg leuk. Daarom ben ik sinds 2008 werkzaam bij Het Kasteeltje. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan en vele stagiaires begeleid tijdens hun stage. Hoe mooi is het om je ervaring en kennis binnen dit leuke vak over te brengen op anderen. Ook het contact met ouders vanaf de start van de opvang tot de overgang naar school vind ik leuk om mee te maken. Want niet alleen het zien groeien van de kinderen maar ook de ouders is een privilege om samen mee te mogen maken.
Inmiddels ben ik op elke locatie van onze organisatie wel te zien en werk ik af en toe ook achter de schermen mee. Juist die afwisseling maakt het voor mij uitdagend.
Naast genieten op het werk ben ik sowieso iemand die van het leven geniet. Met vrienden en familie
of juist een flink stuk wandelen, een goed boek en genieten in de jacuzzi is iets wat mij blij maakt.

Kinderopvang Het Kasteeltje in Tiel - VSO - BSO - Kinderdagverblijf

Sandra

Mijn naam is Sandra en ik ben woonachtig in het dorpje Beneden-Leeuwen. Ik ben bij het Kasteeltje begonnen als stagiaire bij het Sprookjeskasteel. Dit deed ik met plezier! Sinds 2022 ben ik werkzaam als leidster bij het Kasteeltje, op de locatie Sprookjeskasteel. Toen ik begon met de opleiding pedagogisch medewerker, heb ik veel ervaring met kinderen in de afgelopen stage jaren opgedaan. Ik heb veel kinderen mogen zien ontwikkelen van baby tot kleuter. Kinderen zien groeien en ontwikkelen, is mijn passie geworden. Ik hou er van, om de kinderen te zien opgroeien en  heb te mogen sturen en begeleiden in hun ontwikkeling!

Tida

Mijn naam is Tida en omdat ik het werken met kinderen erg leuk vond, besloot ik te solliciteren bij het Kasteeltje. Ik heb hier werken en leren kunnen combineren.
Het samenwerken met de leuke collega's en het mogen werken met kinderen zijn voor mij een grote motivatie om ergens volledig voor te gaan.
Ik vind het erg leuk dat ik veel verschillende activiteiten kan uitvoeren met de kinderen, maar tegelijkertijd ook leer om te gaan met kinderen in alle leeftijden. Van 0 tot 12 jaar, ik vind alle leeftijden leuk. Voordat ik aan het werk ging bij Het Kasteeltje heb ik een sportopleiding gevolgd in Arnhem. Naast mijn studie gaf ik korfbal en atletiek les aan kinderen.

Wendy

Mijn naam is Wendy en ik woon samen met mijn man en twee dochters in Tiel.
Na al een aantal jaren voor het kasteeltje gewerkt te hebben, ben ik een tijdje thuis bij mijn dochters gebleven.
Maar in de jaren dat ik thuis was begon het weer te kriebelen en wilde ik graag weer aan het werk. Inmiddels ben ik al weer een aantal jaartjes werkzaam bij het kasteeltje. Het is een fijn bedrijf, waar ik met heel veel plezier werk. Elk kind is uniek en ontwikkeld zich in zijn of haar eigen tempo. Ik vind het erg leuk dat ik daar een onderdeel van ben en de kinderen kan stimuleren in hun ontwikkeling. Mijn dag is pas geslaagd als de kinderen met een big smile naar huis gaan. In mijn vrije tijd haak ik graag of doe aan diamond painting, daarnaast ga ik ook graag gezellig winkelen.

Adres

Dr.Schaepmanstraat 9
4001 CV Tiel
Tel: 0344 - 655 554
info@hetkasteeltjetiel.nl

Wat zeggen ouders over kinderopvang het Kasteeltje?

Bellen

Contact via Whatsapp

Rondleiding aanvragen

Andere vraag