Buitenschoolse opvang De Torenkamer in Tiel

Buitenschoolse opvang Tiel

VSO / BSO de Torenkamer is een huiselijk, gezellige locatie in het centrum van Tiel, met een fijne buitenruimte en knutselatelier. BSO de Torenkamer bevindt zich in het centrum van Tiel boven kinderdagverblijf het Sprookjeskasteel.

Mocht u willen kennismaken met onze BSO in Tiel, dan geven wij graag een rondleiding onder het genot van een kopje thee of koffie!

Welkom bij BSO De Torenkamer

Deze BSO groep is gelegen boven kinderdagverblijf het Sprookjeskasteel in Tiel. Wij mogen op BSO de Torenkamer 11 kinderen ontvangen tussen de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Hier kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten gaan bij de verschillende speelmogelijkheden.  Er is bijvoorbeeld een speciaal knutselatelier ingericht, met daarin een uitgebreid assortiment aan knutselmateriaal en kosteloos materiaal.  Daarnaast hebben wij op de groep een lekkere chill bank waarop boekjes kunnen worden gelezen voor jong en oud, een hoek waar er koks en kokkinnen kunnen koken voor de kinderen die in het restaurant komen eten en drinken, een grote spellen kast met leuke en leerzame spellen en puzzels die zowel alleen als samen kunnen worden gespeeld en een speciale huiswerkhoek waar elke dag na school (met een beetje hulp) huiswerk kan worden gemaakt.

Wij beschikken over een mooie buitenruimte met klim gelegenheden en mogelijkheden tot het spelen van toernooitjes van bijvoorbeeld voetbal, hockey of springtouwen.

Wanneer het kind-aantal dit toelaat gaan we regelmatig naar de bibliotheek of speeltuin in de buurt.

Elke maand staat er een nieuw thema centraal, waarbij er verschillende activiteiten worden aangeboden. Dit gaat van ‘’hip holland hip’’ tot ‘’zig zag door de zoo’’. Bij deze thema’s doen we elke dag een activiteit, wekelijks een knutsel en een extra activiteit voor de kinderen van 7 jaar en ouder. Het is natuurlijk niet verplicht om hieraan mee te doen.

Zo knutselen we bijvoorbeeld pennenbakjes voor het thema “back to school”, bakken we gekleurde cakejes bij het thema “alle kleuren van de regenboog” en doen we een speurtocht bij het thema “Herfst”. 

In de vakanties bieden wij opvang voor de hele dag en hebben we een leuk vakantieprogramma. Hierin wordt er elke week een uitje, een knutselochtend of middag, een bakactiviteit en natuurlijk leuke spellen gepland.

Kortom; het is pas feest als je bij BSO de Torenkamer bent geweest!

Wat mag u van ons verwachten?

Wij willen als kinderopvang kwaliteit leveren en deze blijven waarborgen. Ons beleid is continu in ontwikkeling. Stilstand is achteruitgang. Samen met u als ouder kijken we steeds naar wat het beste is voor uw kind. Onze kennis blijven we vernieuwen en we zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de kinderopvang. ‘Alleen het allerbeste is goed genoeg voor onze kinderen’!

Dagindeling BSO Opvang
Zodra de kinderen zijn gearriveerd krijgen ze fruit en drinken. Er wordt aan de hand van wisselende thema’s activiteiten aangeboden. Dit kunnen spelletjes in de groep zijn, knutselactiviteiten en buitenspelen, de kinderen zijn vrij om hieraan mee te doen en er is mogelijkheid tot vrij spel. Er is uitdagend spelmateriaal aanwezig. Om 16.30 uur kunnen ze iets drinken en een koekje eten. Tijdens de schoolvakanties wordt er om 10.00 uur fruit gegeten en om 12.30 uur een broodmaaltijd verzorgd. Eten en drinken zit bij de prijs inbegrepen. Tijdens de schoolvakanties worden er door de leidsters speciale vakantieactiviteiten aangeboden, zodat het voor de kinderen ook echt vakantie is.

Ophalen/Vervoer
De kinderen worden lopend of met de auto opgehaald van school door medewerkers van Het Kasteeltje. Deze medewerkers kunnen leidsters van de BSO zijn, maar ook ondersteunend personeel zijn. Wel is het belangrijk dat kinderen altijd door deze personen opgehaald worden. Soms worden de kinderen door een taxi opgehaald, maar dan houden we u op de hoogte. Wij dragen altijd een herkenbare bodywarmer.

De Torenkamer is een kleinschalig opvang waar aandacht voor elkaar centraal staat. Goed persoonlijk contact tussen de leidsters en ouders vinden wij erg belangrijk binnen onze organisatie. Dit realiseren wij natuurlijk bij breng en haal momenten van het kind en via onze app Konnect, een digitale ouderportaal / app, bent u de gehele dag verbonden met de groepen en met uw kind. 

Even voorstellen....

Janneke van Gent

Leidinggevende
Ik ben 28 jaar en wonend in Hedel, een dorpje nabij ’s-Hertogenbosch. Inmiddels ben ik 3 jaar getrouwd met mijn man Laurence en op 11 februari zijn wij trotste ouders geworden van onze dochter Lieke. Ruim 10 jaar ben ik werkzaam geweest in de kinderopvang op zowel kinderdagverblijf als buitenschoolse opvang.
Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan, werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb daarom ook bewust de keuze gemaakt om de switch te maken van de groep naar kantoor. Sinds juni 2020  ben ik dan ook de nieuwe leidinggevende van het Kasteeltje. Uiteraard vind ik het ontzettend leuk als ik zo nu en dan een keertje bij moet springen op de groep en heerlijk kan genieten van het enthousiasme wat kinderen je kunnen geven. In mijn vrije tijd ging ik voor de geboorte van onze dochter graag jaarlijks op vakantie naar het zonnige Curaçao, houd ik van een lekker hapje eten en vind ik het gezellig om te gaan winkelen of af te spreken met vriendinnen.

Lotte Gerritsen

Ik ben 26 jaar en woonachtig met mijn vriend in Beneden-Leeuwen. Ik vind het super leuk om met kinderen te werken omdat ik graag wil bijdragen aan de ontwikkelingen en het plezier dat de kinderen hebben bij een opvang. Ik doe graag leuke activiteiten zoals spelletjes, bewegen, bakken en knutselen. Ik werk graag met verschillende leeftijden omdat ik daar veel inspiratie van krijg. Ik werk graag bij het Kasteeltje omdat hier de kwaliteit aan de kinderen geboden wordt waar ik helemaal achter sta. 

Noa de Haan

Ik ben 20 jaar oud en ik woon in Tiel. 3 jaar geleden ben ik op het Sprookjeskasteel als stagiaire gekomen. Ik heb hier altijd met veel plezier stage gelopen. Sinds juni 2020 ben ik afgestudeerd als pedagogische medewerker niveau 4.  Na het behalen van mijn diploma, wilde ik hier graag blijven werken en dat doe ik met veel plezier. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen een gezellige en leerzame dag beleven als ze op het kinderdagverblijf komen spelen. Ook hoort hier goede zorg bij en dat bied ik de kinderen graag! Wat dit werk zo bijzonder maakt voor mij, is dat je de kinderen ziet opgroeien en ontwikkelen, dit is zo mooi om te zien. En natuurlijk dat ze met een blij en voldaan gevoel naar huis gaan! Dat is het allerbelangrijkste.

Pamela van Overbeek

Ik ben 24 jaar en ik woon in Tiel. Ik ben al een aantal jaren werkzaam op de locatie het Sprookjeskasteel. Mijn werk vind ik geweldig omdat alle dagen anders zijn. Elke dag is het een feestje om te morgen werken. Ik vind het mooi om de kinderen te zien groeien en hoe ze vooruit gaan in de ontwikkeling. Naast mijn functie als pedagogisch medewerker begeleid ik ook alle stagiaires die werkzaam zijn op het Kasteeltje en Sprookjeskasteel, dit vind ik erg leuk om te doen. In mijn vrije tijd sport ik graag (Zumba) en vind ik het gezellig om met vriendinnen uit eten te gaan.

Tessa Bekker

Ik ben 21 jaar en tijdens mijn opleiding pedagogisch medewerker, heb ik in mijn laatste stage jaar mogen werken bij Het Kasteeltje. Ik had het hier zo naar mijn zin dat ik hier na het afronden van de opleiding ben blijven werken. Inmiddels ben ik alweer 3 jaar verder en ga ik nog steeds met veel plezier naar het werk. Het mooiste van mijn werk vind ik dat ik mag meemaken en bijdragen aan het opgroeien van ieder kind. Elke dag ontvang ik de kinderen met plezier en sluit ik de dag af met een voldaan gevoel. Zo hebben zowel kind als collega een fijne dag gehad op het Kasteeltje. Buiten mijn werk om vind ik het gezellig om af te spreken met vriendinnen, samen even shoppen of een avondje met zijn allen de stad in. Ik vind het leuk om er op uit te gaan. Of dit nou met een groep is of 1 op 1, we maken er altijd een leuke avond van! Verder kan ik uren praten over mijn hondje en gaan we vaak samen op pad. 

Adres

Dr.Schaepmanstraat 9
4001 CV Tiel
Tel: 0344 - 655 554
info@hetkasteeltjetiel.nl

Kinderdagverblijf Het Kasteeltje en Sprookjeskasteel in Tiel

Kinderdagverblijven

3 ruime kinderdagverblijf locaties in Tiel.

voorschoolse opvang vso tiel

Voorschoolse opvang

1 voorschoolse opvang locatie in Tiel.

Buitenschoolse opvang Tiel

Buitenschoolse opvang

3 huiselijk en gezellige locaties in Tiel.

Wat zeggen ouders over kinderopvang het Kasteeltje?

Bellen

Contact via Whatsapp

Rondleiding aanvragen

Andere vraag